CONTEMPORARY COLONIAL

A new façade, together with a floor plan suited to this family’s weekend home, called for a 21st-century re-imagine of the traditional colonial.

 

Sitting atop a hillside, these homeowners naturally wanted to take advantage of the spectacular mountain and lake views when redesigning their 2nd floor guest and master bedroom en suites. They had plans which called for an increase to the square footage by extending out over a newly-remodeled area below. But when builders were unsure as to how to proceed in a way that would protect that new space, the homeowners contacted HVP.

 

As a design/build firm, we were able to show, using 3D modeling, that rather than “going out” and increasing unnecessary square footage and cost, the room’s ceiling and roofline could be redesigned “upward” to provide natural light and views. Rooms and walls were re-arranged and windows re-oriented.

 

And that they might enjoy their “home on the hill” during construction, HVP built a temporary exterior staircase to the 2nd floor allowing workers to enter and exit, thereby minimizing disruptions to the family’s other living spaces.